Υλικά:
-
- 1 μικρός τόνος νερού
- 1 φλιτζάνι τσαγιού (240 ml) πέννες ολικής άλεσης βρασμένες
- 1 κ. σούπας καλαμπόκι βραστό
- ½ ντομάτα, 1 μικρό αγγουράκι, ½ κρεμμύδι ξερό
- Για τη sauce γιαουρτιού: 1 κ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κ. σούπας γιαούρτι (0% ή 2% λιπαρά), αλάτι , πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τις πέννες και τις βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο.
2. Κόβουμε τη ντομάτα, το αγγούρι και το κρεμμύδι σε κυβάκια και τα προσθέτουμε στις πέννες.
3. Προσθέτουμε τον τόνο, το καλαμπόκι, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι.
4. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και λίγη ρίγανη.
5. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.