Ζυμαρικά, Συνταγές

Τονοσαλάτα με πέννες και sauce γιαουρτιού

Υλικά:

    • 1 μικρός τόνος νερού
    • 1 φλιτζάνι τσαγιού (240 ml) πέννες ολικής άλεσης βρασμένες
    • 1 κ. σούπας καλαμπόκι βραστό
    • ½ ντομάτα, 1 μικρό αγγουράκι, ½ κρεμμύδι ξερό

  • Για τη sauce γιαουρτιού: 1 κ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κ. σούπας γιαούρτι (0% ή 2% λιπαρά), αλάτι , πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση:

1. Βράζουμε τις πέννες και τις βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο.

2. Κόβουμε τη ντομάτα, το αγγούρι και το κρεμμύδι σε κυβάκια και τα προσθέτουμε στις πέννες.

3. Προσθέτουμε τον τόνο, το καλαμπόκι, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι.

4. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και λίγη ρίγανη.

5. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s