Υλικά:
- 2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι
- 1 κόκκινη πιπεριά (σε λωρίδες)
- 1 πράσινη πιπεριά (σε λωρίδες)
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδου (λιωμένο)
- 4 κ. σούπας πελτές ντομάτας
- 2 κ. σούπας κουκουνάρι
- μοτσαρέλα
- Αλάτι, πιπέρι, βασιλικός
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τισ πιπεριές και το κουκουνάρι.
- Ρίχνουμε τον πελτέ, προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά.
- Συγχρόνως βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε.
- Βάζουμε το ρύζι σε βαθύ πιάτο, το περιχύνουμε με τα λαχανικά και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες.
- Πασπαλίζουμε με βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.