Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι
  • 1 κόκκινη πιπεριά (σε λωρίδες)
  • 1 πράσινη πιπεριά (σε λωρίδες)
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδου (λιωμένο)
  • 4 κ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 2 κ. σούπας κουκουνάρι
  • μοτσαρέλα
  • Αλάτι, πιπέρι, βασιλικός

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τισ πιπεριές και το κουκουνάρι. 
  2. Ρίχνουμε τον πελτέ, προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά.
  3. Συγχρόνως βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε.
  4. Βάζουμε το ρύζι σε βαθύ πιάτο, το περιχύνουμε με τα λαχανικά και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες.
  5. Πασπαλίζουμε με βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Advertisements