Όσπρια, λαδερά, Διατροφή

Σπανακόρυζο κοκκινιστό

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 κ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • 5-6 κ. σούπας ελαιόλαδο<

    /li>

  • 2 φλιτζάνια καφέ ρύζι καρολίνα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα λίγο ακόμη.

2. Προσθέτουμε τον πελτέ και την φρεσκοτριμμένη ντομάτα.

3. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το σπανάκι.

4. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνουμε το ρύζι στην επιφάνεια.

5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να σωθεί το νερό και να βράσει το ρύζι.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s