Υλικά (για 4 άτομα):
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 κ. σούπας πελτές ντομάτας
- 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
- Άνηθος ψιλοκομμένος
- 5-6 κ. σούπας ελαιόλαδο<
/li>
- 2 φλιτζάνια καφέ ρύζι καρολίνα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα λίγο ακόμη.
2. Προσθέτουμε τον πελτέ και την φρεσκοτριμμένη ντομάτα.
3. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το σπανάκι.
4. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνουμε το ρύζι στην επιφάνεια.
5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να σωθεί το νερό και να βράσει το ρύζι.