Υλικά:

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1,5 φλ. τσαγιού ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια) περασμένα ελαφρά στο μπλέντερ
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια

 

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε με το μίξερ το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι και τους ξηρούς καρπούς, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Στο τέλος ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά στον αέρα.
Advertisements