Υλικά:
- 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1,5 φλ. τσαγιού ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια) περασμένα ελαφρά στο μπλέντερ
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε με το μίξερ το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι και τους ξηρούς καρπούς, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Στο τέλος ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά στον αέρα.