Υλικά
-
- 1 χταπόδι (μεγαλούτσικο)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/4 ποτηριού ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι (240 ml) κόκκινο κρασί
- 1/2 ποτήρι (120 ml) σάλτσα ντομάτας
- 2 φύλλα δάφνης
- Πιπέρι μαύρο, πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
- Προετοιμασία χταποδιού: Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι, το καθαρίζουμε και το βάζουμε στη χύτρα με ελάχιστο νερό (για να μην κολλήσει) για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ροζ χρώμα. Το βγάζουμε από τη χύτρα και το σουρώνουμε και το κόβουμε σε κομμάτια.
- 1. Στη χύτρα προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε.
- 2. Προσθέτουμε τα κομμάτια χταποδιού και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
- 3. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί η αλκοόλη προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα φύλλα δάφνης και το πιπέρι, την πάπρικα και το νερό.
- 4. Κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το χταπόδι.