Τι θα χρειαστείτε…

  • 5 – 6 μεγάλα καλαμαράκια
  • 1 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 2 κρεμμυδάκια (μόνο το άσπρο), ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1 μέτρια ντομάτες ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 2 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 5 χοντροκομμένες λιαστές ντομάτες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο

.

Τι πρέπει να κάνετε…

1. Καθαρίζετε τα καλαμαράκια και τα πλένετε πολύ καλά. Κόβετε τα πλοκάμια από το σώμα και τα ψιλοκόβετε.

2. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το ρύζι, την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον πελτέ και τις λιαστές ντομάτες, και ένα ποτήρι βραστό νερό. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να εξατμιστούν τα υγρά.

3. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τον μαϊντανό.

4. Γεμίζετε ένα ένα τα καλαμαράκια (μην τα παραγεμίσετε) και κλείνετε το άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα.

5. Βάζετε τα καλαμαράκια σε ένα πυρέξ ταψί, προσθέτετε τα πλοκάμια και όση γέμιση έχει περισσέψει.

6. Περιχύνετε με  λίγο ελαιόλαδο και ½ φλ. τσαγιού νερό.

7. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.

8. Τα 10 τελευταία λεπτά, αφού έχουν μαλακώσει τα καλαμάρια, βγάζετε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

.

Καλή όρεξη!

Advertisements