Υλικά (για 4 άτομα):
- 500 g βίδες
- 200 g λιαστές ντομάτες
Για το πέστο:
- 1 ματσάκι βασιλικός (μόνο τα φύλλα)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ. σούπας κουκουνάρι
- 100 g παρμεζάνα τριμμένη
- 120 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε μια πιατέλα.
2. Πλένουμε καλά τα φύλλα βασιλικού και τα στεγνώνουμε.
3. Ψήνουμε τα κουκουνάρια στο φούρνο για λίγο (χωρίς να προσθέσουμε λάδι).
4. Βάζουμε τα φύλλα βασιλικού στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε, ενώ σταδιακά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
5. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με το πέστο.
6. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε στα ζυμαρικά.
7. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.