portobello

Θα χρειαστείτε…

(για 3-4 άτομα)

  • 12 μανιτάρια portobello
  • 4 κρεμμύδάκια φρέσκα
  • 150 g κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 200 g τυρί τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

 

 

Τι πρέπει να κάνετε…

Πλένουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά με ένα απορροφητικό χαρτί.

Κόβουμε τα κοτσάνια τους και τα ψιλοκόβουμε.

Αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το κρεμμυδάκι και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον κιμά και τα κοτσάνια, και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς.

Σβήνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό.

Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τον κιμά, ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 oC.

Καλή όρεξη!

Advertisements