Οι ανάγκες κάθε ατόμου σε υγρά είναι διαφορετικές και εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, το φύλο, τα ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά (π.χ. το βάρος και το ύψος), ο βαθμός εφίδρωσης κλπ. Επιπλέον, ακόμα και για το ίδιο άτομο οι ανάγκες σε υγρά μπορούν να μεταβάλλονται ανάλογα με τις συνθήκες
(π.χ. θερμοκρασία περιβάλλοντος, άσκηση, κλπ). Η κάλυψη των αναγκών σε υγρά μπορεί να γίνει τόσο με την κατανάλωση υγρών (νερού, χυμών φρούτων, γάλακτος), όσο και με την κατανάλωση στερεών. Μάλιστα, κάποια στερεά τρόφιμα όπως το καρπούζι, το πεπόνι, το αγγούρι, το μαρούλι, κλπ, περιέχουν πολύ υψηλές ποσότητες νερού. Έτσι, κάθε άτομο μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του σε υγρά όχι μόνο με την πρόσληψη νερού, αλλά και με την κατανάλωση άλλων τροφίμων.
.
Λένα Εμμανουήλ, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc Αθλητική Διατροφή