Υλικά (για 4 άτομα):
- 1 κιλό μοσχάρι (σπάλα)
- 4 μελιτζάνες
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες περασμένες στον τρίφτη
- 7-8 κ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι τσαγιού (120 ml) κόκκινο κρασί
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, ρίγανη
.
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και νερό μέχρι να σκεπάσει το φαγητό.
- Μαγειρεύουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Μόλις μαλακώσει το κρέας ρίχνουμε το αλάτι και τα πιπέρια και τη ρίγανη.
Για τις μελιτζάνες:
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
- Τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες για περίπου 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες στο κρέας και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά.