Υλικά (για 4 άτομα):

  • 1 κιλό μοσχάρι (σπάλα)
  • 4 μελιτζάνες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες περασμένες στον τρίφτη
  • 7-8 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού (120 ml) κόκκινο κρασί
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, ρίγανη

.

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και νερό μέχρι να σκεπάσει το φαγητό.
  5. Μαγειρεύουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  6. Μόλις μαλακώσει το κρέας ρίχνουμε το αλάτι και τα πιπέρια και τη ρίγανη.

 Για τις μελιτζάνες:

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
  2. Τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Ψήνουμε τις μελιτζάνες για περίπου 20 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες στο κρέας και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά.
Advertisements