Υλικά:

  • 500 g σουσάμι
  • 150 g σησαμέλαιο (ή άλλο σπορέλαιο)

.

Εκτέλεση:

  1. Ψήνουμε το σουσάμι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC για 8-10 λεπτά. (προσοχή, δεν θέλουμε να γίνει πολύ σκούρο)
  2. Βάζουμε το σουσάμι στο μπλέντερ και το χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να διαλυθούν οι σπόροι
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το σησαμέλαιο.
  4. Χτυπάμε για άλλα 1-2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή και να διαλυθούν όλοι οι σπόροι σουσαμιού.
  5. Αποθηκεύουμε αεροστεγώς το μείγμα σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο για 1 μήνα περίπου.
Advertisements