Υλικά:
- 500 g σουσάμι
- 150 g σησαμέλαιο (ή άλλο σπορέλαιο)
.
Εκτέλεση:
- Ψήνουμε το σουσάμι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC για 8-10 λεπτά. (προσοχή, δεν θέλουμε να γίνει πολύ σκούρο)
- Βάζουμε το σουσάμι στο μπλέντερ και το χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να διαλυθούν οι σπόροι
- Προσθέτουμε σταδιακά το σησαμέλαιο.
- Χτυπάμε για άλλα 1-2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή και να διαλυθούν όλοι οι σπόροι σουσαμιού.
- Αποθηκεύουμε αεροστεγώς το μείγμα σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο για 1 μήνα περίπου.