Υλικά:
- 200 ml χυμό λεμόνι
- 200 ml νερό
- 200 g ζάχαρη
.
Εκτέλεση:
1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό, και τα ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
2. Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό για να αφαιρέσουμε τις ίνες.
3. Σε ένα μπουκάλι βάζουμε το χυμό και το σιρόπι και ανακατεύουμε.
4. Για το σερβίρισμα, βάζουμε σε ένα ποτήρι 1/3 από το μείγμα μας και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο με νερό.
5. Αν θέλουμε, προσθέτουμε πάγο και φύλλα δυόσμου.