Υλικά:

  • 1 και ¼ φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό
  • ½ φλ. τσαγιού γάλα
  • 60 g βούτυρο λιωμένο
  • 70 g ζαμπόν γαλοπούλας σε κύβους
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού κίτρινο τυρί τριμμένο (επιλέξτε κάποιο με χαμηλά λιπαρά)
  • 5-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

.

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 oC.
  2. Σε μια φόρμα για μάφινς στρώνουμε τα ειδικά χαρτάκια, ή απλώς βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά και το γάλα σε ένα άλλο μπολ και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
  4. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  5. Τέλος, προσθέτουμε το τυρί, τις ντομάτες και τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
  6. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για μάφινς και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Advertisements