Υλικά:
- 1 και ¼ φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 αυγό
- ½ φλ. τσαγιού γάλα
- 60 g βούτυρο λιωμένο
- 70 g ζαμπόν γαλοπούλας σε κύβους
- ½ φλιτζάνι τσαγιού κίτρινο τυρί τριμμένο (επιλέξτε κάποιο με χαμηλά λιπαρά)
- 5-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
.
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 oC.
- Σε μια φόρμα για μάφινς στρώνουμε τα ειδικά χαρτάκια, ή απλώς βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά και το γάλα σε ένα άλλο μπολ και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος, προσθέτουμε το τυρί, τις ντομάτες και τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για μάφινς και ψήνουμε για 15 λεπτά.