Υλικά (για 4 άτομα):
- 2 κολοκυθάκια κομμένα καταμήκος σε λεπτές φέτες
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 αραβικές πίτες ολικής άλεσης ψημένες και κομμένες στη μέση
- 4 κ. σούπας τυρί ricotta ή ανθότυρο
- 2 ματσάκι ρόκα, χωρίς τα κοτσάνια
- 2 κ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
- 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
.
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 oC.
- Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο (2 κ. σούπας), αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε τα κολοκυθάκια για 10 λεπτά περίπου. Στο μισό χρόνο τα γυρίζουμε.
- Τα τελευταία 4 λεπτά βάζουμε και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα στο ταψί.
- Σε μια σαλατιέρα βάζουμε στη βάση τις αραβικές πίτες, από πάνω ρίχνουμε τη ρόκα και τα κολοκυθάκια μαζί με τα κρεμμυδάκια.
- Τέλος βάζουμε το τυρί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε.