Υλικά (για 4 άτομα):

  • 2 κολοκυθάκια κομμένα καταμήκος σε λεπτές φέτες
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 αραβικές πίτες ολικής άλεσης ψημένες και κομμένες στη μέση
  • 4 κ. σούπας τυρί ricotta ή ανθότυρο
  • 2 ματσάκι ρόκα, χωρίς τα κοτσάνια
  • 2 κ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

 .

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 oC.
  2. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο (2 κ. σούπας), αλάτι και πιπέρι.
  3. Ψήνουμε τα κολοκυθάκια για 10 λεπτά περίπου. Στο μισό χρόνο τα γυρίζουμε.
  4. Τα τελευταία 4 λεπτά βάζουμε και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα στο ταψί.
  5. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε στη βάση τις αραβικές πίτες, από πάνω ρίχνουμε τη ρόκα και τα κολοκυθάκια μαζί με τα κρεμμυδάκια.
  6. Τέλος βάζουμε το τυρί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε.

 

Advertisements