Υλικά (για 4 άτομα):

  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 4 φιλέτα βακαλάου (700- 800 gr)
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 1 λεμόνι
  • 1/2 κ. γλυκού τσίλι (σκόνη)
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

.

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 oC.
  2. Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα ταψί, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί με λίγο ελαιόλαδο (1 κ. σούπας), τσίλι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  3. Ψήνουμε τις πατάτες για 25-35 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν.
  4. Βάζουμε το βακαλάο σε ένα άλλο ταψί, όπου έχουμε στρώσει ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  5. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε με το υπόλοιπο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  6. Στο μισό χρόνο ψησίματος της πατάτας, βάζουμε στο ίδιο ταψί το ψάρι και τις φέτες ντομάτας και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  7. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε.
Advertisements