Υλικά (για 4 άτομα):
- 1/2 κιλό πατάτες
- 4 φιλέτα βακαλάου (700- 800 gr)
- 1 ώριμη ντομάτα
- 1 λεμόνι
- 1/2 κ. γλυκού τσίλι (σκόνη)
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
.
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 oC.
- Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα ταψί, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί με λίγο ελαιόλαδο (1 κ. σούπας), τσίλι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
- Ψήνουμε τις πατάτες για 25-35 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν.
- Βάζουμε το βακαλάο σε ένα άλλο ταψί, όπου έχουμε στρώσει ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε με το υπόλοιπο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
- Στο μισό χρόνο ψησίματος της πατάτας, βάζουμε στο ίδιο ταψί το ψάρι και τις φέτες ντομάτας και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
- Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε.