Υλικά (για 4 άτομα):
- 300 g πέννες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας κάππαρη
- ½ φλ. τσαγιού ελιές κομμένες σε ροδέλες
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κονσέρβες τόνο νερού, στραγγισμένο
- Χυμό λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε μια πιατέλα.
2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο, το σοτάρουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε την κάππαρη και τις ελιές. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά και προσθέτουμε το μαϊντανό.
3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το λεμόνι.
4. Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε καλά.
5. Μοιράζουμε τα μακαρόνια σε πιάτα και γαρνίρουμε με τη σάλτσα ελιάς.
John Kernick