Υλικά (για 14 μπάρες):

  • 2 κ. σούπας ηλιόσπορους
  • 2 κ. σούπας κολοκυθόσπορους
  • 2 κ. σούπας σουσάμι
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 60 g φυτικό βούτυρο
  • 1,5 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κ. σούπας μέλι
  • 50 g αλεύρι ολικής άλεσης
  • 100 g νιφάδες βρώμης
  • 100 g σταφίδες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 180 oC.
  2. Αλέθουμε τους σπόρους στο μπλέντερ.
  3. Με ένα πιρούνι λιώνουμε τις μπανάνες.
  4. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
  5. Προσθέτουμε στο τηγάνι τους σπόρους,  τις λιωμένες μπανάνες, το αλεύρι, τις σταφίδες και τη βρώμη.
  6. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί πάνω σε λαδόχαρτο ψησίματος.
  7. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μπάρες.
Advertisements