Υλικά (για 4 άτομα):

    • 300 g μαυρομάτικα
    • 2/3 φλιτζάνι τσαγιού αρωματικό ρύζι (basmati)
    • 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
    • 2 κ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • 4-5 κ. σούπας ντομάτα κονκασέ

  • 5-6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά

 .

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση.

2. Σουρώνουμε τα φασόλια και τα βάζουμε ξανά στη κατσαρόλα με αρκετό νερό.

3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 40 λεπτά.

4. Όταν τα φασόλια είναι σχεδόν έτοιμα, τα αδειάζουμε σε ένα ταψί μαζί με το ζουμί τους.

5. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, τα πιπέρια, τη ντομάτα και τον μαϊντανό.

6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνει λίγο ζουμάκι.

Καλή όρεξη!

Advertisements