Υλικά:
Για τη ζύμη:
- ¾ φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
- ¾ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο και σουσάμι
Για τη γέμιση:
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ κ. γλυκού αλάτι
- ¼ κ. γλυκού πιπέρι
- 3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
- ¼ φλ. τσαγιού μαύρες ελιές κομμένες σε φέτες
- 250 g μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες
- 2 κ. σούπας βασιλικό αποξηραμένο
Εκτέλεση:
1. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό.
2. Ανακατεύουμε τα αλεύρια με το αλάτι και τους σπόρους.
3. Προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά.
4. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
5. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού και την απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί.
6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.
7. Ραντίζουμε τη ζύμη με το παραπάνω μείγμα.
8. Στρώνουμε τις φέτες ντομάτας, από πάνω τις ελιές και τελειώνουμε με τη μοτσαρέλα.
9. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.