Υλικά(για 4 άτομα):
-
- 1,5 φλ. τσαγιού φακές, βρασμένες κ στραγγισμένες
- 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμυδάκι χλωρό, ψιλοκομμένο
- 1 αγγουράκι ροδέλες
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 5-6 κ. σούπας κατίκι
- Αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε τις φακές με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κατίκι.
Μοιράζουμε τη σαλάτα 4 σε πιάτα.
Πάνω σε κάθε πιάτο βάζουμε κατίκι και σερβίρουμε.