Υλικά (για 2 άτομα):
- 1,5 φλ. τσαγιού άνθη από μπρόκολο κομμένα σε κομματάκια
- 8 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 αυγά και 2 ασπράδια
- 2-3 κ. σούπας γάλα (0% ή 1,5% λιπαρά)
- ¼ φλ. τσαγιού τυρί ricotta
- 1 κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Κόβουμε τα λαχανικά σύμφωνα με τις οδηγίες.
2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο για περίπου 3-5 λεπτά.
3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.
4. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί ή πυρέξ με λίγο λάδι και προσθέτουμε το μείγμα αυγών και γάλακτος.
5. Στην επιφάνεια των αυγών στρώνουμε ομοιόμορφα τα τυριά, και από πάνω τα λαχανικά που έχουμε σοτάρει.
6. Ψήνουμε την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-30 λεπτά.
7. Σερβίρεται ζεστή.
Καλή όρεξη!