Υλικά:
(για 4 άτομα)
- 2 φλ. τσαγιού σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- 2 κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- ½ φλ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
- 2 κ. σούπας ψίχα ψωμιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 κ. σούπας αλεύρι
- 1 φλ. τσαγιού γάλα (1,5% λιπαρά)
- 4 αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
.
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε το πράσο και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε ελαφρά.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ταυτόχρονα ανακατεύουμε γρήγορα.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους έναν ένα, ανακατεύοντας γρήγορα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια και τα προσθέτουμε σιγά σιγά.
- Λαδώνουμε θήκες για muffins ή ατομικές φόρμες για σουφλέ, απλώνουμε την ψίχα του ψωμιού και την τριμμένη παρμεζάνα και αδειάζουμε σε αυτά το μείγμα της κατσαρόλας.
- Ψήνουμε στους 180 oC για 30 λεπτά.
Καλή όρεξη!