Υλικά: 

(για 4 άτομα)

  • 2 φλ. τσαγιού σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ φλ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κ. σούπας ψίχα ψωμιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κ. σούπας αλεύρι
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα (1,5% λιπαρά)
  • 4 αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

 .

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε το πράσο και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε ελαφρά.
  2. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ταυτόχρονα ανακατεύουμε γρήγορα.
  3. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους έναν ένα, ανακατεύοντας γρήγορα.
  6. Χτυπάμε τα ασπράδια και τα προσθέτουμε σιγά σιγά.
  7. Λαδώνουμε θήκες για muffins ή ατομικές φόρμες για σουφλέ, απλώνουμε την ψίχα του ψωμιού και την τριμμένη παρμεζάνα και αδειάζουμε σε αυτά το μείγμα της κατσαρόλας.
  8. Ψήνουμε στους 180 oC για 30 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Advertisements