Υλικά (για 6 άτομα):

  • Τα ανθάκια από 1 κουνουπίδι κομμένα σε κομματάκια
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • ¼ φλ. τσαγιού για όλες τις χρήσεις (μπορείτε να βάλετε μισό ολικής και μισό άσπρο)
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα (1,5% λιπαρά)
  • 4 αυγά καλά χτυπημένα
  • 100 g κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών και 100 cheddar (κατά προτίμηση χαμηλών λιπαρών)
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά

 .

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το κουνουπίδι για 5-7 λεπτά (να είναι σκληρό).

2. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλέυρι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε αλάτι και τα πιπέρια χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε.

3. Προσθέτουμε τα τυρία και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.

4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά σιγά σιγά, ανακατεύοντας γρήγορα.

5. Τέλος προσθέτουμε το κουνουπίδι.

6. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και αδειάζουμε σε αυτό το μείγμα της κατσαρόλας.

7. Ψήνουμε στους 180 oC για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Πηγή: http://www.food.com/
Advertisements