Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 6 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 450 g μανιτάρια portobello, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 450 g μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1-2 πράσσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
  • 1,5 φλ. τσαγιού ρύζι Arborio
  • <½ φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι,
  • 3 κ. σούπας κρεμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

 .

Εκτέλεση:

1. Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον ζωμό.

2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ. σούπας ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα μανιτάρια και το πράσο, και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 3 λεπτά.

3. Αποσύρουμε τα μανιτάρια και τα υγρά τους και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

4. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

5. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά. Όταν το ρύζι πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα, ρίχνουμε το κρασί, και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί το κρασί.

6. Προσθέτουμε ½ φλ. τσαγιού ζωμό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός. Επαναλαμβάνουμε σταδιακά μέχρι το ρύζι να είναι al dente, περίπου 15-20 λεπτά

7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε τα μανιτάρια με τα υγρά τους, την παρμεζάνα και το κρεμμυδάκι.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

,

Καλή όρεξη!

Πηγή: food-lifebalance.com
Advertisements