Υλικά (για 4 μερίδες):
- 6 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 450 g μανιτάρια portobello, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 450 g μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1-2 πράσσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
- 1,5 φλ. τσαγιού ρύζι Arborio
- <½ φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι,
- 3 κ. σούπας κρεμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
.
Εκτέλεση:
1. Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον ζωμό.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ. σούπας ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα μανιτάρια και το πράσο, και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 3 λεπτά.
3. Αποσύρουμε τα μανιτάρια και τα υγρά τους και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
4. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
5. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά. Όταν το ρύζι πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα, ρίχνουμε το κρασί, και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί το κρασί.
6. Προσθέτουμε ½ φλ. τσαγιού ζωμό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός. Επαναλαμβάνουμε σταδιακά μέχρι το ρύζι να είναι al dente, περίπου 15-20 λεπτά
7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε τα μανιτάρια με τα υγρά τους, την παρμεζάνα και το κρεμμυδάκι.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
,
Καλή όρεξη!
Πηγή: food-lifebalance.com