Υλικά:
- 250 g τορτελίνια με τυρί
- 350 g γαρίδες μικρές μαγειρεμένες και καθαρισμένες
- 1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
- ½ φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- ¼ φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1 φλ. τσαγιού σπανάκι (χωρίς το κοτσάνι)
- 3 κ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι (χαμηλών λιπαρών)
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
.
Εκτέλεση:
1. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
2. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε 2-3 λεπτά να βράσει και προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά.
3. Παράλληλα,, βράζετε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
4. Σουρώνετε τα τορτελίνια και τα αφήνετε στην άκρη.
5. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέτετε τις γαρίδες, το σπανάκι, την παρμεζάνα και το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά.
6. Τέλος, προσθέτετε τα τορτελίνια και ανακατεύετε με τη σάλτσα.
Σερβίρονται ζεστά.
.
Καλή όρεξη!
.
www.sheknows.com