Διατροφή

Βελουτέ σούπα λαχανικών με ζωμό κοτόπουλου

soupΘα χρειαστείτε…

  • 3 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένα
  • 4 φλ. τσαγιού μπρόκολο (βάλτε και τα κοτσάνια, ψιλοκομμένα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 3 πατάτες, σε κύβους
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • Λίγο νερό
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τι πρέπει να κάνετε…

  1. Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και έπειτα το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε το σέλερι και σοτάρετε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε τις πατάτες και το μπρόκολο.
  3. Ανακατεύετε ανά διαστήματα για να μην κολλήσει.
  4. Προσθέστε τον ζωμό και το γάλα και αλατοπιπερώνετε. Όταν αρχίζει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε τη σούπα να βράσει για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Αποσύρετε τη σούπα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά.
  6. Ρίξτε το μείγμα μισό μισό στο μπλέντερ και πολτοποιήστε το. Στη συνέχεια βάλτε το σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί λίγο.
  7. Σερβίρετε σε βαθύ μπολ και γαρνίρετε με μερικά κρουτόν.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s