Γλυκά

Παγωτό από καραμελωμένη μπανάνα

Υλικά:

  • 3 μπανάνες, ώριμες, κομμένες σε ροδέλλες
  • 1/3 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. σούπας βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ. σούπας ζάχαρη
  • ½ κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 κ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/8 κ. γλυκού αλάτι

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα ταψί απλώνουμε τις μπανάνες, τις πασπαλίζουμε με την καστασνή ζάχαρη και το βούτυρο.
  2. Ψήνουμε τις μπανάνες σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
  3. Πολτοποιουμε τις μπανάνες στο μπλέντερ, μαζί με το γάλα, τη λευκή ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και το αλάτι.
  4. Βαζουμε το μείγμα σε ένα μπολ κ το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Ανά 4-5 ώρες το βγάζουμε κ το χτυπάμε στο μίξερ.
Πηγή: http://www.onceuponachef.com
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s