Υλικά:

  • 3 μπανάνες, ώριμες, κομμένες σε ροδέλλες
  • 1/3 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. σούπας βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ. σούπας ζάχαρη
  • ½ κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 κ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/8 κ. γλυκού αλάτι

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα ταψί απλώνουμε τις μπανάνες, τις πασπαλίζουμε με την καστασνή ζάχαρη και το βούτυρο.
  2. Ψήνουμε τις μπανάνες σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
  3. Πολτοποιουμε τις μπανάνες στο μπλέντερ, μαζί με το γάλα, τη λευκή ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και το αλάτι.
  4. Βαζουμε το μείγμα σε ένα μπολ κ το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Ανά 4-5 ώρες το βγάζουμε κ το χτυπάμε στο μίξερ.
Πηγή: http://www.onceuponachef.com
Advertisements