Υλικά:
- 3 μπανάνες, ώριμες, κομμένες σε ροδέλλες
- 1/3 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1 κ. σούπας βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 κ. σούπας ζάχαρη
- ½ κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/2 κ. γλυκού χυμό λεμονιού
- 1/8 κ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα ταψί απλώνουμε τις μπανάνες, τις πασπαλίζουμε με την καστασνή ζάχαρη και το βούτυρο.
- Ψήνουμε τις μπανάνες σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
- Πολτοποιουμε τις μπανάνες στο μπλέντερ, μαζί με το γάλα, τη λευκή ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και το αλάτι.
- Βαζουμε το μείγμα σε ένα μπολ κ το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Ανά 4-5 ώρες το βγάζουμε κ το χτυπάμε στο μίξερ.
Πηγή: http://www.onceuponachef.com