Γλυκά

Αφράτο κέικ μήλου

Υλικά:

  • 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. γαρίφαλο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 2 αυγά
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 μήλα κομμένα σε κυβάκια

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλέυρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. τέλος προσθέτουμε το γάλα και το ξύσμα λεμονιου και χτυπάμε 2 λεπτά ακόμη.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα των υγρών το μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε καλά.
  4. Τέλος προσθέτουμε τα μήλα.
  5. Ρίχνουμε το μίγμα σε μια φόρμα αφού πρώτα τη βουτυρώσουμε.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αέρα για 50 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Λένα Εμμανουήλ, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc Αθλητική Διατροφή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s