Ζυμαρικά, Ψάρι

Τορτελίνια με γαρίδες και σάλτσα ντομάτας

Υλικά:

  • 250 g τορτελίνια με τυρί
  • 350 g γαρίδες μικρές μαγειρεμένες και καθαρισμένες
  • 1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • ½ φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ¼ φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλ. τσαγιού σπανάκι (χωρίς το κοτσάνι)
  • 3 κ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι (χαμηλών λιπαρών)
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

 .

Εκτέλεση:

1. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

2. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε 2-3 λεπτά να βράσει και προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά.

3. Παράλληλα,, βράζετε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

4. Σουρώνετε τα τορτελίνια και τα αφήνετε στην άκρη.

5. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέτετε τις γαρίδες, το σπανάκι, την παρμεζάνα και το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά.

6. Τέλος, προσθέτετε τα τορτελίνια και ανακατεύετε με τη σάλτσα.

Σερβίρονται ζεστά.

 .

Καλή όρεξη!

 .

www.sheknows.com

Σχολιάστε