Βιογραφικό Σημείωμα

IMG_5047Προτού σας αναφέρω τα τυπικά μου προσόντα, θα ήθελα να κάνω μια μικρή εισαγωγή και να συστηθούμε. Είμαι η Λένα Εμμανουήλ, και είμαι Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Και επειδή πολλοί είναι αυτοί που με ρωτάνε «ποια η διαφορά μεταξύ διαιτολόγου και διατροφολόγου», θα ξεκινήσω με μία μικρή επεξήγηση της ιδιότητάς μου. «Κλινική» γιατί, ως εργαζόμενη σε Νοσοκομεία τα τελευταία δέκα χρόνια, ασχολούμαι με την διατροφική υποστήριξη κλινικών περιστατικών, «Διαιτολόγος» γιατί διαμορφώνω διαιτολόγια που στόχο έχουν να βελτιώσουν δείκτες υγείας, και «Διατροφολόγος» γιατί μέσα από τη συμπεριφορική συμβουλευτική και την διαμόρφωση ενός καθημερινού προγράμματος διατροφής, μπορώ να συμβάλλω στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε το φαγητό καθώς και στη δημιουργία μιας πιο «υγειούς» σχέσης με αυτό, με απώτερο στόχο την επίτευξη ενός υγειούς βάρους και την πρόληψη προβλημάτων υγείας.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Το 2004 αποφοίτησα από το τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον, κατέχω τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στην Αθλητική Διατροφή, ενώ παράλληλα είμαι υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Το 2013 ξεκίνησα την εργασιακή μου πορεία ως κλινική διαιτολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ιπποκράτειο» όπου εργάστηκα για 8 έτη. Το 2021 ξεκίνησα να εργάζομαι στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», όπου δραστηριοποιούμαι μέχρι και σήμερα. Κατά την πολυετή εργασία μου σε κλινικό περιβάλλον ήρθα και συνεχίζω να έρχομαι σε επαφή με ένα τεράστιο εύρος περιστατικών, πολύ συχνών έως πολύ σπάνιων. Πιο συγκεκριμένα, πέρα από τη θεωρητική γνώση απέκτησα και πρακτική εμπειρία στην διατροφική αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων, όπως καρδιαγγειακά νοσήματα (υπερλιπιδαιμίες, υπέρταση, καρδιακή ανεπάρκεια, θωρακοχειρουργικές επεμβάσεις, κα), νεφρολογολικά νοσήματα (οξεία και χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, ασθενείς σε αιμοκάθαρση), νευρολογικές παθήσεις (νόσος Parkinson, δυσκαταποσία, δυσφαγία, κα), γαστρεντερολογικά νοσήματα (γαστρεκτομή, εντερεκτομή, σύνδρομο βραχέως εντέρου, νόσος Crohn, ελκώδης κολίτιδα, δυσκοιλιότητα, χρόνιες διάρροιες, κα), ενδοκρινολογικά νοσήματα (σακχαρώδης διαβήτης Ι και ΙΙ, υποθυρεοειδισμός, κα), καθώς επίσης και στην υποστήριξη της θρέψης καρκινοπαθών. Επιπλέον, στα πλαίσια παρακολούθησης εξωτερικών ασθενών, ασχολούμαι με περιστατικά παχυσαρκίας, ειδικές καταστάσεις (εγκυμοσύνη, θηλασμός, αθλητική διατροφή), διατροφική συμβουλευτική, καθώς και αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων.

Το 2015 ήρθα σε επαφή με το πρώτο μου περιστατικό ενδογενούς διαταραχής του μεταβολισμού των πρωτεϊνών, μία κατηγορία εξαιρετικά σπάνιων νοσημάτων. Πλέον, είμαι υπεύθυνη για τη διαμόρφωση των ιδιαίτερα απαιτητικών διαιτολογίων ενηλίκων που πάσχουν από κάποια σπάνια διαταραχή του ενδογενούς μεταβολισμού. Συγκεκριμένα, έως και σήμερα έχω αντιμετωπίσει περιστατικά διαταραχών του κύκλου της ουρίας, αλκαπτονουρίας, maple syrup urine disease (msud), γυρεοειδούς ατροφίας και λυσινουρικής πρωτεϊνουρίας, τόσο σε επίπεδο μακροχρόνιας διαχείρισης, όσο και σε οξείας απορρύθμισης.

.

Ε-mail: elemmanouil@gmail.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s