Μύθοι & Αλήθειες, Μύθοι και Αλήθειες

Μύθος ή αλήθεια; τα γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών έχουν λιγότερο ασβέστιο από τα πλήρη

Πολλοί είναι αυτοί που αποφεύγουν την κατανάλωση γαλακτοκομικών μειωμένων λιπαρών, εξαιτίας της λανθασμένης άποψης πως τα τρόφιμα αυτά υστερούν σε ασβέστιο σε σχέση με τα πλήρη.

Η αλήθεια όμως είναι πως η περιεκτικότητα ασβεστίου ανάμεσα στα δύο αυτά είδη γαλακτοκομικών είναι η ίδια. Η επεξεργασία των γαλακτοκομικών για την απομάκρυνση του λίπους δεν επηρεάζει το περιεχόμενο ασβέστιο. Έτσι, τα γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών αποτελούν μια καλή επιλογή, τόσο για την κάλυψη των αναγκών σε ασβέστιο, όσο και για την μείωση της προσλαμβανόμενης ποσότητας ζωικών λιπαρών, τα οποία μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο παθήσεων όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s