Πολλοί είναι αυτοί που αποφεύγουν την κατανάλωση γαλακτοκομικών μειωμένων λιπαρών, εξαιτίας της λανθασμένης άποψης πως τα τρόφιμα αυτά υστερούν σε ασβέστιο σε σχέση με τα πλήρη.
Η αλήθεια όμως είναι πως η περιεκτικότητα ασβεστίου ανάμεσα στα δύο αυτά είδη γαλακτοκομικών είναι η ίδια. Η επεξεργασία των γαλακτοκομικών για την απομάκρυνση του λίπους δεν επηρεάζει το περιεχόμενο ασβέστιο. Έτσι, τα γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών αποτελούν μια καλή επιλογή, τόσο για την κάλυψη των αναγκών σε ασβέστιο, όσο και για την μείωση της προσλαμβανόμενης ποσότητας ζωικών λιπαρών, τα οποία μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο παθήσεων όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα.