Υλικά (4 άτομα)
-
- 500 γρ. κιμάς από φιλέτο κοτόπουλου
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φέτα ψωμί του τοστ
- 1 αβγό
- 1 κ. σούπας μουστάρδα
- 1 κ. γλυκού ρίγανη
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου ή γαλοπούλας σε ένα μπολ.
- Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό, το στραγγίζουμε πολύ καλά και το τρίβουμε με τα χέρια μας.
- Προσθέτουμε στον κιμά το ψωμί, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αβγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το λάδι και αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε τον κιμά. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να δέσουν τα υλικά.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνετε στη σχάρα ή στο φούρνο.