Κοτόπουλο

Μπιφτέκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας

 

Υλικά (4 άτομα)

    • 500 γρ. κιμάς από φιλέτο κοτόπουλου
    • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

  • 1 φέτα ψωμί του τοστ
  • 1 αβγό
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κ. γλυκού ρίγανη
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου ή γαλοπούλας σε ένα μπολ.
  2. Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό, το στραγγίζουμε πολύ καλά και το τρίβουμε με τα χέρια μας.
  3. Προσθέτουμε στον κιμά το ψωμί, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αβγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το λάδι και αλατοπίπερο.
  4.  Ζυμώνουμε τον κιμά. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
  5. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να δέσουν τα υλικά.
  6. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνετε στη σχάρα ή στο φούρνο.
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s