Υλικά:

  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φακελάκι αμμωνία
  • 1 βανίλια
  • ¼ κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι (όσο χρειαστεί για να είναι η ζύμη μαλακή)
  • 3-4 κ. σούπας σταφίδες

.

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 oC.

2. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη για 6-7 λεπτά και προσθέτουμε το χυμό, την αμμωνία, το ξύσμα, τις σταφίδες και τη βανίλια.

3. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμη.

4. Αναμιγνύουμε το αλεύρι με τη σόδα.

5. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα μας σταδιακά, ενώ ανακατεύουμε με το χέρι.

6. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, πλάθουμε τα κουλουράκια και τα ψήνουμε στους 180οC για 10 λεπτά περίπου.

Advertisements