Υλικά:
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φακελάκι αμμωνία
- 1 βανίλια
- ¼ κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι (όσο χρειαστεί για να είναι η ζύμη μαλακή)
- 3-4 κ. σούπας σταφίδες
.
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 oC.
2. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη για 6-7 λεπτά και προσθέτουμε το χυμό, την αμμωνία, το ξύσμα, τις σταφίδες και τη βανίλια.
3. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
4. Αναμιγνύουμε το αλεύρι με τη σόδα.
5. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα μας σταδιακά, ενώ ανακατεύουμε με το χέρι.
6. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, πλάθουμε τα κουλουράκια και τα ψήνουμε στους 180οC για 10 λεπτά περίπου.