Γλυκά

Ρυζόγαλο…παλιό και αγαπημένο

Υλικά (για 6 μερίδες):

  • 1 λίτρο γάλα
  • ½ φλ. τσαγιού ρύζι γλασσέ
  • 4 κ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια σκόνη
  • κανέλα

Εκτέλεση:

1. Βράζουμε το ρύζι με 1,5 κούπα νερό.

2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα (κρατάμε ½ φλιτζάνι) και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σβήνουμε το μάτι πριν πάρει βράση το γάλα.

3. Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

4. Στο γάλα που κρατήσαμε διαλύουμε το κορν φλάουρ και τη βανίλια και τα προσθέτουμε στο ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

5. Αδειάζουμε το μίγμα σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα

Καλή όρεξη!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s