Στην ετικέτα όλο και περισσότερων προϊόντων πολύ συχνά θα δούμε να αναγράφεται η λέξη «light». Πολλοί όταν ακούνε τη λέξη light σκέφτονται πως πρόκειται για κάποιο προϊόν χωρίς θερμίδες. Τι σημαίνει όμως στην πραγματικότητα;
Για να μπορεί λοιπόν ένα προϊόν να αναφέρεται ως light θα πρέπει να πληρείται μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:
- το προϊόν να περιέχει το 1/3 (ή λιγότερο) των θερμίδων του αντίστοιχου κανονικού προϊόντος, ή
- να περιέχει 50% λιγότερα λιπαρά από το αντίστοιχο κανονικό προϊόν,
- να περιέχει 50% λιγότερο νάτριο από το αντίστοιχο κανονικό προϊόν.
Λένα Εμμανουήλ, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc Αθλητική Διατροφή