Στην ετικέτα όλο και περισσότερων προϊόντων πολύ συχνά θα δούμε να αναγράφεται η λέξη «light». Πολλοί όταν ακούνε τη λέξη light σκέφτονται πως πρόκειται για κάποιο προϊόν χωρίς θερμίδες. Τι σημαίνει όμως στην πραγματικότητα;

 Για να μπορεί λοιπόν ένα προϊόν να αναφέρεται ως light θα πρέπει να πληρείται μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • το προϊόν να περιέχει το 1/3 (ή λιγότερο) των θερμίδων του αντίστοιχου κανονικού προϊόντος, ή
  • να περιέχει 50% λιγότερα λιπαρά από το αντίστοιχο κανονικό προϊόν,
  • να περιέχει 50% λιγότερο νάτριο από το αντίστοιχο κανονικό προϊόν.

.
Ετικέτες τροφίμων_light.

Λένα Εμμανουήλ, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc Αθλητική Διατροφή

Advertisements