Κεφτεδάκια κοτόπουλου και – γιατί όχι- στο φούρνο, για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Υλικά (υλικά για 20 κεφτεδάκια):
-
- 500 γρ. κιμάς από φιλέτο κοτόπουλου (μπούτι και στήθος)
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
- 2 φέτες ψωμί του τοστ μουλιασμένο και τριμμένο
- 2 αβγά
- 1 κ. σούπας κάρυ<
- 1 κ. σούπας λευκό ξύδι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ.
- Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό, το στραγγίζουμε πολύ καλά και το τρίβουμε με τα χέρια μας.
- Προσθέτουμε στον κιμά το ψωμί, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τα αβγά, το κάρυ, το λάδι και το αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε τον κιμά. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να σφίξει και να δέσουν τα υλικά.
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά. Στα 10 πρώτα λεπτά γυρνάμε τα κεφτεδάκια.
Καλή όρεξη!