Κεφτεδάκια κοτόπουλου και – γιατί όχι- στο φούρνο, για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Υλικά (υλικά για 20 κεφτεδάκια):

    • 500 γρ. κιμάς από φιλέτο κοτόπουλου (μπούτι και στήθος)

  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ μουλιασμένο και τριμμένο
  • 2 αβγά
  • 1 κ. σούπας κάρυ<
  • 1 κ. σούπας λευκό ξύδι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ.
  2. Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό, το στραγγίζουμε πολύ καλά και το τρίβουμε με τα χέρια μας.
  3. Προσθέτουμε στον κιμά το ψωμί, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τα αβγά, το κάρυ, το λάδι και το αλατοπίπερο.
  4. Ζυμώνουμε τον κιμά. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
  5. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να σφίξει και να δέσουν τα υλικά.
  6. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά. Στα 10 πρώτα λεπτά γυρνάμε τα κεφτεδάκια.

Καλή όρεξη!

Advertisements